Dunaföldváron tradíciói vannak a halászlé főzésnek: a földvári halászlé egy külön stílusnak számít, augusztus 20-án pedig versenybe szállunk, hogy megmutassuk, mi készítjük a legjobban.
Földvári halászlé
Tavaly jártam először a halászléfőző verseny közelében úgy isten igazából, én készítettem az interjút az augusztus 20-i verseny zsűrijének elnökével, a győztessel, valamint a különdíjassal is. Már akkor egyértelmű volt, hogy a földváriak bizony tudják, hogy mitől halászlé a halászlé. Egészen pontosan mitől jó a dunaföldvári stílusú halászlé, ami azt jelenti, hogy alaplével készül az étel.
A tavalyi év tapasztalatai
2021-ben akadt bajai, szegedi és földvári stílus a halászlevek között, a probléma azonban egyforma volt: elsózott fogások és a nem elég pirospaprika. A tavalyi győztes, Joó Gyula például pont saját paprikát használt, amit ő maga is a siker egyik fontos összetevőjeként jelölt meg. Neki hihetünk is e téren, hiszen már többször állt dobogón a helyi halászléfőző versenyeken..
Figyeljünk a halra is! A jó hal elengedhetetlen a sikeres halászléhez, tavaly pont egy jó kis tolnai ponty volt, ezzel talán idén se lehet melléfogni.
Így jelentkezz a halászléfőző versenyre!
Ugye senki sem felejtette el, hogy idén pénzdíjas lesz a halászléfőző verseny? Bizony, ne maradj le, nyerje meg a te csapatod a legjobb ételnek járó díjat!
A jelentkezési határidő: augusztus 14.
Így tudsz jelentkezni:
- telefonon (+36 75 541 000),
- online,
- valamint személyesen is a Tourinform irodában, a várban.
Mit kapnak a versenyzők?
Sátrat, asztalt és padokat.
Mit kell hozni?
Minden mást!