
A horgászok minden januárban levágnak és feldolgoznak egy disznót a horgásztanyán, ebből készülnek aztán az év rendezvényein a vacsorák, ebédek.
Brigádonként osztják fel a munkát
Kiss Lajos egyesületi elnök reggel rövid egyeztetést tartott a napi teendőkkel kapcsolatban. Az áldomás megivása után néhány fős brigádok alakultak 1-1 munkafolyamatra. Nagyjából a korábbi évek csapatai álltak össze. Volt hús-, szalonnavágó, töpörtyűs brigád, sőt külön kis italmérő csapat, mert aki dolgozik, az meg is szomjazik – tartja a régi mondás. A szakmai igazgató, a böllér Györkő Lajos volt, asszisztense Vagyon Lajos. Mindketten vitathatatlanul szakértők a hús feldolgozás, és a gasztronómia területén.


Az egyesületi elnök maga egy külön brigádot alkotott, nagyon fontos feladatot vállalt. Ő sütötte az ebédhez a pecsenyét. Nagy fakanalával kavargatta a lábosban a frissességtől vöröslő hússzeleteket. Néha felpillantott, s körbe pásztázta tekintetével az udvart. Mosollyal nyugtázta, hogy mindenki serényen tüsténkedik.

Az éppen aktuális diszkós nagy hangerővel nyomta lakodalmast, a kemény rockot, mikor, mit kértek a dolgozók. Amott nagy kacagás törte meg a zene ritmusait, valaki éppen viccet mesélt. A part felé zsíros, véres ujjai közt cigi csikket szorongatott egy nyúlánk fiú, nagyot slukkolt, majd a szürke füstöt a párás víz felé eregette. Vele szemben társa szaporán kortyolgatta a kisfröccsöt a már nem igazán átlátszó üvegpohárból. Ja, hát pihenni is kell egy kicsit. Az italmérők is szorgoskodtak, nem kellett sokat várni az üveg sörre. Jaj, a sörnyitó ott maradt! Nem baj, ki lehet nyitni a nadrágszíj csatján is, így ni… mint, ahogy a katonaságnál csináltuk. Igazi disznótoros hangulat töltötte be a vízpart amúgy csendes, januári szombat délelőttjét.

Közben a félévi ütemterv is összeállt
Állítólag február 18-án lesz a horgászbál a Szélrózsa fogadóban, több mint kétszázan jelentkeztek már. Valami brazil hangulatú zenés, táncos csoport is fellép. Fiúk, lehet ám aztán lambadázni! – kiáltja egy érces hang.
Szintén februárban tart előadást a tagságnak Döme Gábor, országosan ismert horgász szakember. Márciusban kezdünk a szokásos társadalmi munkával, aztán kezdődnek a versenyek. Lesz júliális, telepítés, gyerekeknek tábor – sorolja a forró zsírgőztől és a lelkesedéstől kipirult arccal Kiss Lajos. Elnök úr – figyelmeztetem diszkréten- nehogy odaégesd azok a finom húsokat! Autómhoz sétálva még hosszú métereken át éreztem az ínycsiklandozó pecsenye kellemes illatát. Disznót vágtak a horgászok.
