Kelendő volt a mézeskalács
November 14-én jelképesen megnyitotta tanműhelyei kapuit városunk szakképző iskolája. Nyílt napot szerveztek az általános iskolások számára. Némethné Márton Renáta intézményvezető reggel nyolckor egy tájékoztatót tartott a megjelent diákok, szülők számára. Körülbelül harmincan jelentek meg a helyi és a környékbeli iskolákból. Beszélt a képzésformákról, az iskola mindennapi életéről. A nap célja a gyakorlati munka bemutatása volt. A tájékoztató után a diákok, szülők érdeklődésük szerint a tanműhelyekbe vonultak. Az iskola tanárai, szakoktatói fogadták őket. Beszéltek az éppen zajló munkafolyamatokról, sőt bevonták őket a munkába is.
Ki lehetett próbálni a gépeket
A gépészek tanműhelyét elsősorban a fiúk látogatták. Kipróbálhatták a gépeket. Érdeklődéssel szemlélték, hogy formálódnak kezeik alatt a fém alkatrészek.
A cukrászok tanműhelye volt talán a legnépszerűbb
Mézeskalács készítés folyt éppen. Az elkészült termékeket meg lehetet kóstolni. Oláh Bernadett nyolcadikos tanuló Bölcskéről érkezett. Tudatosan ezt a műhelyt választotta. Ide szeretne jönni cukrász tanulónak. Otthon is gyakran süt, főz. Jó híreket hallott az iskoláról. Mint hallotta, keresett is a szakma.
A koktélkészítés titkai
A pincérek tanműhelyében háromféle koktél készült különféle alapanyagokból Heronyányi Mónika szakoktató irányításával. Az italkészítést a szakiskola végzős diákjai végezték. A nyolcadikosok tágra nyílt szemekkel figyelték a sokféle színű folyadék cirkulálását.
Jó a közösség, jó a hangulat az iskolában
Ezt Petrikné Kónya Magdolna nyilatkozta, a szakácsok szakoktatója. Szeptembertől tanít az iskolában. Jól érzi itt magát. Lelkesen magyarázta a munkafolyamatokat az érdeklődőknek. Örült, hogy sokan látogatták meg a konyhát. Nem véletlen, hiszen a szakma eléggé népszerű. Jelenleg 13 végzős diákjuk van.