Idén sem telhet el a Szüreti Fesztivál főzőverseny nélkül, itt az idő, hogy megmutasd, a te csapatod mit tud!
Ilyen lesz a szüreti fesztivál 2022-ben
Az idei szüreti napokat szeptember 23-án és 24-én rendezik meg, az új rend szerint pénteken és szombaton. Mindkét napra színes programmal készülnek a szervezők, koncertekből, finom falatokból és persze italokból jut bőven, erről idén is gondoskodnak.
Csak, hogy némi ízelítőt adjunk a programból… Pénteken késő délután 18:00 órakor operett és musical gála lesz a kisszínpadon, a Pesti Művész Színház közreműködésével. Szintén ezen az estén 20:00 órakor érkezik a Zenevonat az LGT sztárjaival. Az esti buliról pedig DJ Fekete gondoskodik majd 22:00 órától!
Ki jelentkezhet?
Természetesen bárki! Megkötés nélkül, bármilyen szüreti ételt készíthetnek a jelentkezők az elmúlt évek során sokféle étel rotyogott a bográcsokban, sült a rácsokon a pörköltektől a gulyásokon át a töltött káposztáig bezárólag.
Mit kapnak a jelentkezők?
Sátor, asztal és pad jár minden nevezőnek, a helyezettek pedig természetesen díjazásban részesülnek! A jelentkezőknek már csak a legjobb főzőcimborákról, társakról, a tökéletes receptről és persze az összetevőkről kell gondoskodniuk.
Hogyan lehet jelentkezni?
Online: http://www.dunafoldvar-muvhaz.hu/regisztracio+a+szuret…
Telefonon: +3675541083
Emailben: dunafoldvar@tourinform.hu
Személyesen: Tourinform Dunaföldvár (Dunaföldvári Vár, Rátkay köz 2.)
Na és meddig?
Egészen szeptember 23-ig várják a nevezéseket a szervezők, így bőven van még idő kitalálni, hogy mi legyen az az étel, amivel az élre törnek a pályázók!
És egy ötlet…
Szüreti vastagleves (4 személyre)
1 főtt, füstölt marhanyelv (ez lehet füstölt csülök vagy más füstölt hús is)
10 dkg füstölt szalonna
1 szál füstölt szárazkolbász (lehet csípős)
1-2 dl száraz vörösbor
3 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy sárgarépa
1 nagy petrezselyemgyökér
1 kis marék kelbimbó (vagy 1 cikk kelkáposzta)
1 zellergumó
1 karalábé
1 csokor petrezselyem zöldje
só
bors
4 tojás
Elkészítés: Apróra kockázzuk a szalonnát, kipirítjuk a zsírját. Rádobjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és együtt üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a felkockázott főtt nyelvet, a felkarikázott kolbászt, és kevergetve dinszteljük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, ezt is ráöntjük az alapra. Ha már félig puhára párolódtak, megszórjuk az összevágott petrezselyem zöldjével és felöntjük két liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, addig főzzük, míg az összes belevaló meg nem puhul. A főzési idő végén megy bele a vörösbor, ezzel már épp csak összerottyantjuk. Utoljára még óvatosan beleengedjük a tojásokat, hogy egyben maradva megfőjenek, majd friss, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.