A tél a horgászok számára egyfajta holtszezon. Éppen ezért évek óta januárban, a horgásztanyán disznóvágás szervez az egyesület. Kiss Lajos elnök szerint kettős feladatot is betölt a rendezvény.
Egyfajta csapatépítő, csapaterősítő tréning
Az év egyéb időszakaiban rendszeresen találkoznak egymással a tagok, télen azonban erre ritkán van alkalom, a múlt évben a járvány miatt el is maradt a disznóvágás. Ha azonban megvalósul, alkalom arra, hogy elbeszélgessenek, tervezzék a jövőt. Másrészt a húskészlet biztosítja az egész évi ellátmányt, hiszen minden jelentősebb rendezvényt, például közgyűlést vagy horgászversenyt a közös ebéd vagy vacsora zárja.
A 300 kilós malac feldolgozását Györkő Lajos böllér irányította.
A 16 fős társaság két-három fős brigádokra oszlott, a munkamegosztás alapján minden csapat más-más feladatot kapott.
Kiss Lajos például társaival a sült hús készítéssel volt elfoglalva, melynek elfogyasztása közben szó esett a szakmáról, a tavaszi takarítónap feladatairól, a versenyek lehetséges időpontjairól. Közben lassan fogyogatott a pálinkás üveg tartalma és koccantak a fröccsös poharak is.